ikona
Úspory

Vinotéky

Energetický štítek


Evropská databáze produktů EPREL

Ledničky, mrazničky a spotřebiče pro uchovávání vína, je třeba dodatečná filtrace produktů

Doporučená kritéria

Všechny modely splňují následující kritéria:

  • Přírodní chladiva s potenciálem globálního oteplování (GWP) ≤ 3 (např. R290/propan, R600a/isobutan, R744/CO2)
  • Minimální třída energetické efektivnosti podle následující tabulky:
Kategorie Energetická třída
Jedna teplotní zóna minimálně F
Více teplotních zón minimálně F

* převzato z projektu Topten.eu

Dodatečné informace


Max. počet 0,75l lahví Bordeaux - údaj na enegetickém štítku
Maximální počet standardních lahví Bordeaux 0,75l, které mohou být ve spotřebiči v souladu s pokyny výrobce. Velikost standardní láhve podle evropské normy NF H 35-124:2006-07-22: v:300,5 mm, Ø: 76,1 mm.

Teplotní zóny
Počet zón s možností nastavení rozdílných teplot, v závislosti na uváděném typu přístroje.

Obecně je každá zóna navrhována za jiným účelem, například: pro zrání (10-15 °C), pro chlazení šampaňského (4-6 °C), nebo pro servírování červeného vína (18 ° C).

Oddělené prostory (nezávislé oddíly)
Počet různých teplotních zón, které jsou fyzicky odděleny a jejich teplota se reguluje nezávisle.

Typy vinoték

  • Kompresní
  • Termoelektrické (bez chladiva)


Klimatická třída

Označení Klimatická třída Rozsah okolních teplot
SN Rozšířená mírná +10 °C až +32 °C
N Mírná +16 °C až +32 °C
ST Subtropická +16 °C až +38 °C
T Tropická +16 °C až +43 °C

Právní předpisy

Štítkování: 2016/2019

Ekodesign: 2019/2019