- od Michal Staša
- Zveřejněno před 6 lety
Profesionální chladicí a mrazicí technika není až tak profesionální, pokud jde o spotřebu energie. Různá zařízení pro uchovávání potravin a zařízení pro jejich komerční prezentaci používá skoro každý supermarket, hotel, restaurace, bar a jídelna. Průměrný výrobek ale spotřebuje značné množství energie a pro uživatele znamená vysoké náklady – taky proto, že na rozdíl od chladniček a mrazniček pro domácnosti nejsou profesionální spotřebiče označovány energetickým štítkem. Spotřebu energie u neúsporné chladicí a mrazicí techniky lze použitím energeticky nejúčinnějších produktů snížit o 30 až 50 %. „Energeticky účinné profesionální přístroje s víkem mohou ušetřit za dobu své životnosti až několik desítek tisíc Kč,“ říká koordinátor projektu ProCold v České republice Michal Staša.
Přílohy
- Pro_Cold_TZ_2-2018.pdf - 228,543 KiB